Résidence du Banel Français Nederlands English Domaine du Banel Langue sélectionnée AccueilCampingChaletsMobil-homesRestaurantActivitésContactLiens
Video1 Video2
Résidence du Banel, sa situation géographique
DE ARDENNEN

De Ardennen liggen voor het grootste deel in de Belgische provincie Luxemburg, maar ook in het Groot Hertogdom Luxemburg en Frankrijk. Het gebied Ardennen is reeds 20 tot 30 miljoen jaar oud en werden gevormd door de optilling van het landschap. Zo ontstonden de vele heuvels, bergen en de rivieren als de Maas en de Semois tussenin. Er zijn ook vele grotten ontstaan in de Ardennen zoals die van Han-sur-Lesse. Door het hoogteverschil in de streek wordt ook het klimaat bevorderd. De toerist kan hier dan zeker ook van genieten: in de winter zijn er pistes om te langlaufen en in de zomer is er een uitgebreid net aan wandelpaden in de natuur.
Lees het vervolg...
carte

MATTON-ET-CLEMENCY

Matton-et-Clémency is Frans grondgebied en is gelegen in Le Pays des 3 Cantons (de driehoek Bouillon - Sedan - Florenville) op 5 kilometer over de Belgische grens.
De rug liggend naar de Franse bossen en een zicht op de Franse heuvels. Het dorpje telt 460 inwoners. Zijn prachtige kerk uit de tijd van Napoleon III overheerst het dorp. Het arboretum en zijn rad zijn de fierheid van de inwoners. Je geniet er ook van het microklimaat van de Gaume-streek.
météo des Ardennes

Hoe er geen rijden ?
carte
GPS: N 49.66941° / E 5.21754°
Domaine du BanelTeken de GastenboekRésidence du Banel